Mengenai kami

Kami adalah ayahanda dan bonda kepada Umar, Durar (Allahyarhamah), Sofiyya,  Surayya, Sumayya dan Humayr. Ketika blog ini ditulis, kami berada di Jepun kerana si ayahanda ketika itu sedang melanjutkan pelajarannya di peringkat PhD di Japan.  

Yang kurik itu kendi,

Yang merah itu saga,

Yang molek itu budi,

Yang indah itu bahasa.

Responses

  1. huhuhu….petantin….
    posing maut nampak….hehehe

  2. ambOi.. nk jdi pngtin bru gak ke?? huhuhu…

  3. kena ler posing maut….raja sehari le kata kan…heehehehehe

  4. awt kume xde pon posing maut ritu… posing sorg2 de la.. hehehehe…

  5. salam JAIST tu di mana?

    • Di dalam negeri Ishikawa, sebelah barat daya Jepun. Kira-kira 1 jam dari bandar Kanazawa.

      • oo..xperasan reply.institut blajar ke.
        terjumpa blog saudara masih baca pasal japan.niat di hati nak g japan.harap2 sampai la thn depan.

  6. Salam,

    Saya seorang pelajar PhD di UTM dan insyaAllah bercadang untuk buat attachment di JAIST pada February-April 2011 bersama dengan seorang kawan saya yang juga pelajar Phd. Saya ingin bertanya mengenai perkhidmatan hospital di Japan, macam mana ye? Sebabnya saya dan kawan saya mengandung so kitaorang memerlukan regular check up bila ada di sana nanti. Saya harap ‘ummiabah’ dapat membantu.
    terima kasih.

    • Rasanya tak ada masalah. Boleh buat checkup di hospital kerajaan atau private. Lagi satu, semua foreigner yg menetap di Jepun dimestikan masuk National Insurance yang membolehkan bayaran caj direndahkan (hanya utk hospital kerajaan).. Sebaiknya dapatkan surat makluman dari doktor yg incharge skrg (di Malaysia).

      • Salam,
        Boleh email kat saya di “nhscor@yahoo.com” personal email awak sebab saya ada banyak soalan nak tanya. kemungkinan besar saya akan datang bulan March ni, terpaksa tangguh atas sebab2 tertentu. terima kasih.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: