Posted by: ummiabah | January 23, 2010

Baby Gym

Surayya dok berangan bawah Baby Gym

Baby gym. Mainan kegemaran Sofiyya dan Surayya. Dibeli di kedai Second Street terletak di Nonomiya dengan harga cuma Yen300 sahaja. (Lebih kurang RM11 sahaja) Kalau beli baru, harganya dalam Yen3000 iaitu lebih RM100. Kondisinya masih elok, macam baru, siap degan kotak sekali. Ringan dan tegap, mudah untuk diangkat dan dipindahkan (mobile).

Dipalang atasnya, ada 3 jenis mainan gantung. Satu muzik (akan berbunyi bila ditarik talinya), satu cermin dengan gelang manik dan satu loceng dalam bola plastik, semuanya berimej kitty-chan. Kedua-dua mereka dah pandai tarik tali tu dan bunyikan muzik sendiri. Lagi pula Sofiyya, siap kaki dan tangan sekali naik…😯

Sofiyya tengah dok testing Baby Gym

Sebenarnya, sebelum ini pun dah ada beli baby gym yg bercirikan ‘soft-materials’ dimana keseluruhannya diperbuat dari fabrik dan span. Cuma, kekurangannya dia tak kukuh dan tegap – dalam erti kata lain agak leweh. Sekarang, yang lebih kerap dimain oleh Sofiyya dan Surayya ialah yang beli kemudian sebab lebih kukuh.🙄

Baby Gym yang lama - tinggal kenangan?

 


Responses

  1. Salam,

    Menarik sekali dapat tengok/baca kisah family UmmiAbah kat jepun…semalam dapat tunjuk pada mak itam, pakteh basya etc kat gunung panjang…Selamat hari jadi juga untuk bonda tercinta..terima kasih kerana sabar mendidik/menjaga kami dengan penuh kasih sayang…kami sayang mak dunia dan akhirat..doakan untuk kami selalu…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: